Om Kirsten Holm Nielsen


Wabi Sabi: Det perfekte i det uperfekte


>> Tænd for din højttaler for også at høre lyden på videoen  <<

Kommende udstillinger :

Fra praktiserende læge til keramiker


Kirsten Holm Nielsen blev uddannet på Aarhus Kunstakademi, Keramik/skulpturlinjen fra 2009 til 2013. Forud for dette var Kirsten Holm praktiserende læge i Aarhus C. I år 2014 blev hun medlem af Danske Kunsthåndværkere, DKoD og i år 2015 blev hun valgt ind i bedømmelsesudvalget DKoD. Kirsten har blandt andet lavet pokaler til Vejle kommune og været årets kunstner for Spar Bank Nord i år 2018, hvor hun lavede 250 skulpturelle dansere.


Den japanske levemåde


Kirsten finder inspiration i den japanske levemåde Wabi Sabi, hvilket hun udtrykker i hendes værker. Wabi Sabi handler om at finde skønheden i det uperfekte. Modgiften til perfekthedskulturen er Wabi Sabi. Wabi Sabi er et japansk verdenssyn. Det er en tilgang til livet hvor man accepterer forgængeligheden og det uperfekte.


"Leret, og det keramiske arbejde, har altid fulgt mig, og de sidste mange år, har det været mit hovederhverv. Jeg arbejder skulpturelt både abstrakt og billedligt. Mit udtryk tager ofte afsæt i de naturskabte former. De runde former er, for mig, et symbol på livet - det livgivende så som puppen, strandskallen og livmoderen. Dertil har jeg en forkærlighed for fugle, og her er det især andefuglen og dennes personlighed jeg udtrykker i det håndmodelerede stentøjsler. Skulpturen er hårdt brændt, så den kan placeres udenfor. Glasuren bliver lagt på i mange lag, hvilket giver den dybde i farven, jeg tilstræber"


-- Kirsten Holm Nielsen

Kommende udstillinger :


2024 :

Påskeudstilling 2024 i Galleri Molevit v. Fussingø


Sted: Fussingø v. Randers

Dato : D. 23. marts til d. 1. april 2024.

Web : galleri-molevit.dk


Yderligere info :

  • Til Påskeudstillingen i Galleri Molevit udstiller jeg med flere andre kunstnere.


Om udstillingen :


  • Kirsten vil med hendes skulpturer vise ´Skønheden i det uperfekte´ eller med andre ord : ´Det perfekte i det uperfekte´.
    Dette er hendes indspark til vor tids allestedsnærværende ´Perfekthedskultur´.


  • Påskeudstilling i Galleri Molevit d. 23. og 24. marts samt hele Påsken fra 28. marts til og med 1. april. Alle dage kl. 10-17.    Hold øje med kalenderen !


    • Kalenderen bliver løbende opdateret med deltagelse i nye udstillinger i 2024.